lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulusauna

Saunaa ei ole lämmitetty koko syksynä. Saunatonttu istuu ikävissään lauteilla pakkasessa ja heittää vettä kiukaalle. Vesi osuu kiville ja risahtaa jäähän. Saunapolulta alkaa kuulua lumilapion rytmikäs suhahtelu. Tonttu lujahtaa loukkoonsa.

Mies tömistelee kylmän savun tuoksuiseen saunaan ja rojauttaa puut lattialle. Hän ihmettelee jään peittämää kiuasta, mutta virittää tulen uuniin.

– Hyvin syttyi, mies puhuu itsekseen. – Pääsee mummokin vielä kerran joulusaunaan oman saunan löylyihin.

7 kommenttia:

 1. Hyvä että pääsee. =) Pitää mummojenkin saunoa.

  VastaaPoista
 2. Jos rojauttelee puut lattialle, niin niistä tulee tikkuja ja mummo voi astua niihin ja menee tikku kantapäähän, tai jalanpohjaan, tai ukkovarpaaseen.
  Sitte sen mummon ja varpaan kans pitää lähteä terveyskeskukseen ja siellä menee oma aikansa ja sauna jähtyy ja lämpö menee harakoille.
  Meillä on puut vihreässä muovipömäskässä, eikä ikinä ole tikun tikkua kantapäähän, eikä varpaaseen saunassa mennynnä, vaikka olen mummo.

  VastaaPoista
 3. Kyllä mummostakin on kiva käydä saunassa. Ihmettelen vaan tuota tonttua kun heitti kylmälle kiukaalle vettä, olisi pitänyt tietää paremmin!

  VastaaPoista
 4. Mummot ja kaikkit tontut rakastavat saunomista. Puilla lämmitetty sauna on paras sauna, sellaisessa saunassa asuu aina saunatonttu. Sähkösaunaan ne ei oikein asetu.

  VastaaPoista
 5. Parempi sähkökiuaskin kuin ei joulusaunaa lainkaan! :)

  VastaaPoista