perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lentäjä

Olin harjoitellut pitkään. Nyt oli aika tulla kaapista ja paljastaa taitoni koko maailmalle. Päätin aloittaa lähipiiristäni. Kutsuin lähimmät ystäväni koolle ja lupasin näyttää heille jotain ihmeellistä ja mullistavaa.

He tulivat perjantai-iltana, niin kuin olin pyytänyt. Moni oli valmiiksi vähän päissään tai ainakin toi juomia tullessaan. Kiipesimme läheisen mäen päälle, näköalatasanteelle ja levitimme sinne retkihuopia ja eväitä.

Sää oli paras mahdollinen. Ilma oli lämmin ja aurinko helotti. Tuuli puhalsi tasaisesti, vaikka intoutuikin välillä puuskittelemaan. Me istuimme ja söimme eväitä. Minäkin humalluin vähän. Kuiskuttelin kauniita sanoja mielitiettyni korvaan.

Sitten oli aika. Nousin seisomaan ja selvitin kurkkuni. Minusta tuntui onnelliselta ja kerroin, miten olen oppinut lentämään ja purjehtimaan tuulessa. Kerroin, miten hienoilta maisemat näyttävät ylhäältä ja miten linnut pitävät minua vertaisenaan.

Kukaan ei uskonut, vaan halusivat, että näytän. Olin varautunut siihen. Paneuduin selälleni yhdelle huovista ja suljin silmäni. Puhuin tuulelle, ja tuuli nosti minut ylös, kiidätti saman tien satojen metrien korkeuteen. Minä makasin tuulen päällä, luovin sitä vastaan ja laskettelin sen myötä. Kiertelin ja kaartelin näköalatasanteen yllä. Se oli yksi parhaita lentojani.

Liu’uin tuulen syrjää alas takasin huovalleni. Kun avasin silmäni, kaikki olivat siirtyneet aivan tasanteen reunalle. Musiikki pauhasi. Autojen valot paloivat ja valaisivat tanssivia ihmisiä. Mielitiettyni huomasi minut ja ojensi kätensä. Tartuin siihen. Hän painautui minua vasten ja me tanssimme.

7 kommenttia:

 1. Minua aina pelottaa, kun pitää lähteä lentoon korkealta paikalta, eihän se ole tarpeellista, maastakin voi nousta.

  VastaaPoista
 2. Minulla on yksi musiikki, joka saa minut aina lentoon. Onneksi ihan omasta sängystä ja sinne palaankin, kun levy loppuu.
  Mitä ne nyt sinne reunalle änkeävät, voisi tanssia kauempana, vai antaako vaara lisäjännitystä...
  Käys katsomassa, millä me Vaarin kanssa lennetään ensi kesänä :-D

  VastaaPoista
 3. Ihana tarina. Osaisinpa lentää.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 4. Melkein sait minut paikan päälle näkemään ja kokemaan kaiken tämän. Olin siinä alaspäin kurkkivien joukossa toinen vasemmalta. Kukaan ei ajanut minua pois, vaikka olin vieras. Olivat niin kiihdyksissään, tuskin edes huomasivat minua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sitä mielikuvituksessaan pystyy ihan mihin tahansa, vaika lentämään. Harmi, ettei ulkopuoliset pääse siihen niin hyvin mukaan. Menevät vaan tanssimaan, mokomat.

  VastaaPoista
 6. Enne vanhasis tansseis oliski ollu kiva välil vähä lenneskellä.

  VastaaPoista