keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kirjan ja ruusun päivä

Peikko tykkää kirjoista ja tänään on kirja­päivä, niin se kertoo, miten se on oppinut uuden jutun, jonka nimi on höyry­punkki.

Steampunk! – Koneita ja korsettejaRose by Peggy Greb (USDA-ARS) [Public domain], via Wikimedia CommonsSteampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita

Ensin peikko luuli, että se on oikeasti punkki, mutta se ei ollutkaan, ja sitten siitä ei tullutkaan höyryä, vaikka se olikin rakennettu höyry­punkiksi. Sen selässä istui nainen, joka oli pukeutunut haalariin ja väänteli punkista sojottavia vipuja. Punkki puuskutti ja puhisi, sitten se vihelsi ja tuhautti paksun mustan savu­pilven. Nainen loikkasi maahan ja rupesi takomaan punkin kylkeä isolla vasaralla.

Peikko kysyi, ja nainen sanoi, että punkin rattaat lipsahtelevat, kun kukaan ei ole keksinyt siihen vaihto­ehto­historiaan kuumuutta kestävää voitelu­ainetta. Peikko kysyi taas, ja nainen selitti, että sen täytyy ensin olla sen tarinan kyydissä ennen kuin se voi mennä toiseen tarinaan ja hakea tuli­rasvaa. Peikko kokeili, punkki oli kuuma, ja se nainen sanoi, että siinä on umpi­höyry­kierto. Se kuulosti peikosta hianolta, mutta ei se oikeasti tiennyt miten höyry­punkki toimi, mutta siitä tuli peikon miälestä hiano tarina.

Peikko on käynyt salaa lukemassa Osuus­kummallisia kirjoja ja sen mielestä höyry­punkki­kirjat olivat kivoja. Muutkin saavat lukea, jos haluavat, eikä kirjoja ole vielä luettu ihan loppuun.

6 kommenttia:

 1. Tämä oli niin mainio selvitys höyrypunkista, että taidan käyttää sitä tästä lähtien itsekin. :)

  VastaaPoista
 2. En tiennytkään että on kirjapäivä. Kirjat ovat ehkä maailman paras keksintö vaikka eivät käykään höyryllä.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea Peikolle..:)
  Kirjapäivänä on hyvä lukea, samoin muinakin päivinä! ☺

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvä, että peikko antoi osuuden näistä kummallisuuksista julki, en muuten olisi tiennyt moisten olemassaolosta mitään. Höyrypunkkista kesää odottaen.

  VastaaPoista
 5. Myöhästynyttä kirjan ja ruusun päivää, vaikka kirjan ja ruusun päiviä voi viettää milloin vain. Osuuskummaan vaan ostoksille! :)

  VastaaPoista
 6. Tollane höyrypunkki ei haittais vaik tulis iholle. Sen vois vaik ottaa lemmikiks :)

  VastaaPoista