maanantai 25. maaliskuuta 2013

Virvon varvon

Peikon luolan suulla rapsahti. Peikko höristi korvansa ja kuunteli tarkasti. Oli aivan hiljaista, joten peikko höristi lisää, kuunteli lisää ja höristi vielä toisenkin korvansa. Ihan selvästi jokin oli pitänyt pienen äänen, mutta mikä se oli ollut.

Peikkoa rupesi uteluttamaan. Se nousi jaloilleen ja taittoi korvansa paikoilleen. Muutama askel vei peikon luolan ovelle. Ovi oli raollaan, ja rakosesta näkyi jotain uutta. Peikko kurkisti sitä. Lumen päällä oli linnunpesä, jossa pesi ainakin sata lintua. Ne olivat munineet suuria yhteismunia, joista jokaisesta kuoriutuisi ainakin tuhat erilaista lintua.

Peikko mietti jaksaisiko aurinko jo hautoa munat kypsiksi. Aurinko pyöritti päätään. Noin monen munan hautominen ei siltä luonnistuisi, ensin pitäisi sulattaa lumi ja kiskoa lehdet puihin. Sen jälkeen pitäisi lämmittää uimavedet ja kypsyttää marjoja ja sieniä.

Peikko kysyi linnuilta, mutta ne olivat huolettomia ja tirskuivat pitkin ja poikin puissa ja tiputtelivat lunta toistensa niskaan. Peikolle ne vaan viheltelivät.

Peikko ilahtui. Se saisi pitää nuo kaikki hienot munat ja hautoa ihan itse ne poikasiksi. Ehkä joukkoon olisi pujahtanut muutama kissan- tai jäniksenmuna, ja niistä kuoriutuisi aikanaan pieniä pörröturkkisia vipeltäjiä.

Peikko poimi linnunpesän kouraansa ja vei luolaansa. Nyt sillä olisi taas jotain, mitä odottaa ja toivoa.

11 kommenttia:

 1. Luulenpa, että joukossa on myös ainakin yksi dinosauruksen muna!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä peikko inspiroitui ;)

  VastaaPoista
 3. Aion ostaa ennen lauantaita kapallisen suklaamunia.Ne on mahottoman hyviä. Niistä kuoriutuu joskus lelu ja niitä ei tarvitse hautoa.

  VastaaPoista
 4. Mä söin jo tänään iiiison pääsiäismunan, ja olikin sitten niiiin hyvää!
  Hyvä, että peikkokin sai omansa, hi!

  VastaaPoista
 5. Jopas on hienoja karvapallomunia, kyllä Peikko niitä ihanasti hautoo..;))))

  VastaaPoista
 6. Tulipa hyvä mieli Peikon turinoinnista, kiitos.
  Kannattee hautoessa keveästä maata munien päällä, etteivät rikoonnu.;))

  VastaaPoista
 7. Kiva oli vierailla Peikon kotiluolassakin. Auringolla on monta hommaa keväällä ja kesällä. Onneksi ihmiset ja peikot auttavat sitä.

  VastaaPoista
 8. Olipa mieluista kurkistaa peikon luolaan:) Mukavaa pääsiäistä Peikolle ja toivotaan että haudonnat tuottavat edelleenkin mainioita tuloksia..

  VastaaPoista