sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Puolestanukkumispalvelu

Eikö sinulla ole aikaa tai malttia nukkua? Meneekö aika hukkaan nukkuessasi? Vietätkö yösi unettomana ja mietit työ­asioita? Näetkö painajaisia? Unohda uni­ongelmat ja kokeile uutta palveluamme.

Me nukumme puolestasi,

sinä voit käyttää yösi tehokkaaseen työskentelyyn ja tienata tuplasti sen mitä naapurisi. Kokeile heti.


Upea tarjous, ajattelin ja päätin saman tien kokeilla sitä. Tilaaminen kävi kätevästi tekstiviestillä, ja sain vastaukseksi tiedon puolestanukkujan nimittämisestä. Hän oli ilmoituksen mukaan erittäin kokenut ja ollut alalla jo pitkään. Luottamukseni heräsi välittömästi.

Otin illaksi tuplamäärän töitä kotiin. Nyt ehtisin, kun ei tarvinnut välittää nukkumisesta. Minä sain tehdä juuri sitä mitä halusin.

Tuplamäärä töitä oli liian vähän. Yötyö oli tehokasta, kukaan ei tullut ovelle norkoilemaan tai kyselemään tyhjänpäiväisyyksiä. Kun sain työt tehtyä, läksin työmaalle. Siellä olisi tekemätöntä työtä.

Näin kului muutama kuukausi. En enää viitsinyt mennä kotiin ollenkaan, vaan vietin kaiken aikani toimistossa. Pomo kummasteli ahkeruuttani ja kerran kehaisikin. Firmalla meni paremmin kuin koskaan ennen.

Työkavereiden työpanos rupesi näyttämään mitättömältä omaani verrattuna. He puhuivat minusta pahaa selkäni takana. Tilanne kärjistyi ja sain lähteä. Kukaan ei halunnut kuulla selityksiä. Siinä minä istuin, jalkakäytävän reunakiveyksellä ilman työtä. Yötyö ei ollut tuottanut mitään ja säästöt olivat menneet puolesta­nukkumis­palvelun maksuihin.

Olin masentunut. Ajatukset eivät kulkeneet. Olin jumiutunut omaan surkeuteeni. En tiennyt minne mennä. Harhailin unettomana vuoro­kausi­kaupalla pitkin kaupunkia, kunnes päädyin puolesta­nukkumis­palvelun ovelle. Päätin käydä puhumassa niille, ehkä ne palauttavat osan ennakko­maksuistani, enhän tarvinnut enää heidän palveluitaan.

He tarjosivat minulle töitä, sanoivat, että voisin kevyesti hoitaa kymmenkunnan ihmisen unet omillani. Puolesta­nukkumis­palvelun kysyntä oli kovaa. Monet halusivat nostaa tehokkuuttaan ja elin­tasoaan. Lupasin yrittää.

Nukuin todella makeasti. Uneni oli monin verroin syvempää kuin muistin sen koskaan olleen. Olin aamulla vireä, eikä potkutkaan merkinneet enää mitään, masennukseni oli tyystin kaikonnut.

Allekirjoitin työsopimuksen. Nukun nykyisin ilta­kuudesta aamu­kymmeneen. Päiväs­aikaan hoitelen muutamia palaveri­torkahduksia ja seminaari­uinahduksia. Palkka on parempi kuin aiemmasta työstäni maksettu. Olen todella tyytyväinen, tosin painajais­uni­vuoroista en ole oppinut pitämään.

12 kommenttia:

 1. No, olipas tuuria, sait nukkua kerrankin tarpeeksi:))

  VastaaPoista
 2. Minusta tulee isona puolestanukkuja...

  VastaaPoista
 3. Oi mikä hurmaava tarina!!! Tämäkin tahtoisi puolestanukkujaksi ja palaveritorkahtajaksi, voisin siinä jotkut painajaisetkin hoidella.:))))) Tämä voisi olla oiva ratkaisu univaikeuksiini!

  VastaaPoista
 4. jessss! Minäkin haluan puolestanukkujaksi!

  VastaaPoista
 5. Mainio virka! Onneksi itse en ole vielä sen tuuraajan tarpeessa, vaikka yöunet alkavat jäädä lyhyiksi. Päivätorkutkin otan mielummin itse, heh heh.

  VastaaPoista
 6. Sano sille tyypille, että en minä ole tehnyt sopimusta!! Miksi hän nukkui puolestani viime yönä ainakin puolet?? No, okei, olkoon nyt tämä kerta, että hän pääsee taas jaloilleen.
  En tiennyt, että jos facebookissa tykkää ja laittaa sivulleen, että se on sopimus :-o
  Ensi yönä haluan kyllä nukkua itse.

  Mainio tarina!

  VastaaPoista
 7. Olen aina ollut puolestanukkuja, mutta enpä ole saanut siitä palkkaa. No, ei haittaa. Kun nukkuu paljon, ei kerkiä leikkiä kuluttajaa.

  VastaaPoista
 8. Se on monessakin mielessä tuottoisa ammatti tuo puolestanukkujana oleminen, tuona aikana kun ei synny mitään kuluja...

  Hykerryttävän hauska tarina.:)

  VastaaPoista
 9. Kannattaisi kokeilla unisiepperia, jos se sieppasi ne painajaiset.

  VastaaPoista
 10. Kannattaa sitten rajoittaa tuota ulkoistamisinnostusta, ettei karkaa lapasesta kuten Markus Kajolla:
  http://olotila.yle.fi/ihmiset/blogit/ajatusten-miljoonalaatikko

  VastaaPoista