tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulupupu

Metsämökin ikkunasta kurkkii tonttu, ja piipusta nousee savu. Tonttu kulkee huolestuneena edestakaisin. Jänis ei ole käynyt viikkokausiin.

Ovelta kuuluu koputus, tonttu avaa, ja jänis työntyy sisään. Sen kainalossa on kylmän kohmettama metsämies.

– Miksi tuon tänne toit? tonttu kysyy. – Sehän on vainonnut sinua vuosikausia.

– On joulu ja ihmisillä hyvä tahto, jänis sanoo. – Se saa passata meidät nyt piloille.


Tämä on peikon joulutarinakalenterin ensimmäinen luukku. Aattoon asti uusi luukku joka toinen päivä, joka toinen päivä on peikoton.

9 kommenttia:

 1. Kotoisa, inhimillinen joulu-kertomus.

  VastaaPoista
 2. Näistä sinun tarinoistasi tulee aina kummia mielleyhtymiä. Nytkin, ennen kuin ennätin lukea loppuun, tuli mieleen vanha lastenlaulu: kas metsämökin ikkuna, sielt tonttu ulos kurkistaa ja jänö laukkaa laputtaa ja oveen kolkuttaa...

  VastaaPoista
 3. Samaa ajattelin Tuulennon kanssa, mutta sehän on Peikon tarkoituskin. Nämä ovat outoudesta huolimatta aina kivalla tavalla tutun tuntoisia:) Paitsi ei joskus? Jänis on kyllä kiltti otus, kuten tästäkin huomaa, joskus metsästäjän mukana voi olla myös jäniksen kaltainen kiltti prouvakin, joka innostuu huutamaan jänikselle ja huitomaan niin ettei se juoksekaan surman suuhun. Metsästäjä ei tykkää tämmöisistä prouvista ollenkaan, eikä minua sen jälkeen huolittukaan kuin sorsanpyyntiin:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana! Pieni ja niin hieno satu. Tai tosi.

  VastaaPoista
 5. Ihmisparka!
  Metsämies saakoon ansionsa mukaan.

  VastaaPoista
 6. Metsämies sovittaa tekojaan työpalvelulla, hyvä näin.
  Jospa herkistyvät, pupusta ja metsästäjästä tulee ystävykset.

  VastaaPoista
 7. Just näin! Just näin!

  Rämmin isossa stressissä, pyöritän Takataskun Joulua ja koetan olla päivällä muuallakin töissä...tämä on taas niin tätä...mutta mutta...aika aikaansa kutakin. Sano se joku pässikin, kun päätä leikattiin.

  VastaaPoista
 8. Toivon vaan, että tonttu ja pupu ovat hyvin vaativat passauttamisessaan. Se on parahiksi metsämiehelle, parantaa muistiluuta, ettei joulunpyhinä saa mennä metsästämään. Ovat tehneet joskus niin.

  VastaaPoista