Maks näki internetissä jutun miehestä, johon salama oli iskenyt sata kertaa, ja päätti, että häneen se iskisi ainakin tuhat kertaa. Helppoa se ei ollut, sillä salamat väistelivät häntä. Ne eivät viitsineet iskeä koko äijään, vaikka tämä seisoi ukkosmyrskyssä pystypäin keskellä aakeaa vainiota.
Parantaakseen sähkönjohtavuuttaan, Maks ryhtyi syömään rautalääkkeitä. Hänen verensä paksuni ja suonet pullottivat, mutta salamat eivät välittäneet Maksista, vaan pirstoivat mieluummin lähistön kiviä ja kallioita. Maks piti sitä pilkantekona, pui nyrkkiä ukkospilville ja kirosi.
Hän ryhtyi opiskelemaan lääketiedettä ja sirkustaitoja. Lääketieteessä häntä kiinnosti erityisesti kehon sähkönjohtavuus ja miten siihen voi vaikuttaa. Hän joi litrakaupalla suolavettä ja voi huonosti.
Sirkustaitojen avulla hän opetteli syömään metallia. aluksi hän kääri palat silkkipaperiin ja nielaisi, mutta pian hänellä oli ruokalautasen vieressä kulhollinen laakerikuulia ja toinen lyijyhauleja. Suolasirotin oli täytetty kuparihitusilla. Kaikista kulinaristisista ponnisteluista huolimatta salamat kiersivät häntä, särkivät puita ja muita mukavasti paukahtelevia asioita.
Talvi lähestyi ja Maksille tuli kiire. Pakkasella salamat lepäilevät pilvien päällä, eivätkä viitsi kurkotella lumiseen maahan.
Maks ryhtyi opiskelemaan insinööritieteitä. Hän lainasi yliopiston kirjastosta kuusi metriä korkean pinon sähkötekniikan oppikirjoja, rakenteli alkusalamalähettimiä ja Benjamin Franklinin ammoin käyttämiä leijahoukuttimia.
Ei ainuttakaan salaman iskua.
Maks lainasi lisää sähkötekniikkaa käsitteleviä opuksia. Niiden muodostama pino kasvoi kuuden metrin jaksoissa ensin kahteentoista, sitten kahdeksaantoista ja lopulta kuuteenkymmeneen kuuteen metriin. Maks osasi pinot ulkoa ja pystyi soveltamaan osaamistaan. Hän rakentaisi oman Salaman, robotin, joka iskisi häntä, kunnes hän olisi saavuttanut tavoitteensa.
Robotista tuli hieno. Se iski Maksia teräksisellä nyrkillä aina, kun tämä tuli sopivalle etäisyydelle. Iskiessään se laski ääneen antamiensa iskujen määrää. Mitä suuremmaksi luku kasvoi, sitä leveämmin Maks hymyili. Hänen hampaaton hymynsä painettiin lehteen päivää ennen kuin tuhannen iskun arvioitiin täyttyvän.
Maks oli kutsunut lehti-ilmoituksella koko kaupungin katsomaan onnistumistaan. Salama oli siirretty esiintymislavalle, jossa Maks tepasteli ja otti vastaan Salaman iskuja. Välillä hän nyykähti tajuttomana lavalle, nousi taas ja jatkoi tepasteluaan. Väkijoukko laski yhteen ääneen robotin kanssa: "yhdeksänsataa yhdeksänkymmentä yhdeksän, tuhat, tuhat yksi". Kun lukema ylitti tuhannen, Maks siirtyi lavan reunalle, kohotti kätensä ja huusi iloaan ilmoille. Hän oli saavuttanut tavoitteensa.
Silloin salama iski.
Robotti pirstoutui, esiintymislava sortui, kaupungin sähkölaitos syttyi palamaan, ja kaikki paikalle tulleet kuusituhatta kolmesataa kaksitoista katsojaa kuolivat. Maks käveli ruumiiden seassa, potkiskeli niitä ja itki. Hänen saavutuksensa oli kadonnut. Yhtään todistajaa ei ollut jäljellä. Robotin laskuritkin olivat hajalla.
Nyt tuli pahaa jälkeä
VastaaPoistaVoi, voi, tasan ei mee onnen lahjat!!
VastaaPoista