lauantai 24. elokuuta 2013

Puolivillainen tarina

Karhu ja oranssiin mekkoon pukeutunut nainen, Elina, ovat lentäneet koko yön täysikuun valaiseman metsän yllä. Ne ovat kiljuneet äänensä käheiksi ja säikytelleet laitumella yöpyviä lampaita. Karhun pyrstökin on kipeä. Eräs lammaslaumansa kanssa nukkunut vahtikoira harmistui öisistä häiriköistä, teki nukkuvista lampaista kasan ja kiipesi sen päälle ulottuakseen puraisemaan ohi lentävää karhua kankusta.

Aurinko pilkistää metsän reunan takaa. Karhu ja oranssimekkoinen nainen istuvat niitylle viritetyn nuotion ääressä. Karhu liikehtii levottomasti. Elina nousee ja käy hakemassa pari pässiä laitumen toisesta reunasta, jonne kaikki lampaat ovat pakkautuneet. Toisen pässin hän antaa karhulle, joka pistää sen pehmikkeeksi takapuolensa alle ja huokaa helpotuksesta. Toiselta pässiltä Elina vääntää niskat nurin ja sujauttaa sitten heinäseipään sen sisuksiin.

Niinä nuo istuvat, aamuauringon heleässä hehkussa ja kertovat tarinoita. Nuotion loimussa paistuvasta pässistä alkaa irrota muheva tuoksu, joka heruttaa molempien suun märäksi. Toinen pässi makaa ihan hiljaa ja liikahtamatta. Yksikään etäällä tuijottavista lampaista ei sano mitään.

Nälkäinen karhu ei malta odottaa pässin kypsentymistä, vaan reuhtaisee siltä takajalan ja alkaa riipiä siitä lihaa kitaansa. Elina ei tahdo olla karhua pahempi, joten hän nappaa toisen takakoiven, mutustaa sen tyhjäksi ja nakkaa luulla karhua, joka on vasta urakkansa puolivälissä. Nyt syntyy huima kisa. Karhu ja Elina riipivät lihaa puolikypsästä pässistä ja tunkevat sitä suuhunsa. Lampaanrasva tirskuu karhun kitapielistä ja valuu Elinan huulilta. Puoliksi käristyneitä villatuppoja lähtee virinneen tuulen matkaan. Aina kun liha uhkaa loppua, jompikumpi hakee uuden lampaan vartaaseen tirisemään.

Elina on kyltymätön, ja karhun on annettava periksi. Se ei kerta kaikkiaan jaksa enää yhtään palaa, niin hyvää kuin lammas onkin. Elina imaisee vielä viimeiset luut kiiltäviksi ja kertoo sitten karhulle tarinan siitä, miten lammas aikojen alussa petkutti villavan turkkinsa hauelta ja antoi sille vaihdossa oman suomuisen takkinsa.

Karhu tykkää Elinan tarinasta ja rapsuttaa tätä korvan takaa. Elina hyrisee. Sitten hän toteaa, että ilta alkaa joutua ja heidänkin pitää. Hän nostaa karhun selkäänsä, polkaisee luudan käyntiin ja sanoo, että karhu voi tällä kertaa vaan nauttia kyydistä.

Valokuvaaja on palannut kuvauspaikalleen. Kun oranssiin mekkoon pukeutunut nainen lentää ohitse karhu selässään, hän painaa laukaisinta ja kamera ottaa upean kolmenkymmenen kuvan sarjan, joka ei kuitenkaan tallennu muistikortille sen riittämättömien ominaisuuksien takia.

– Ei sitä kukaan olisi uskonutkaan, valokuvaaja toteaa ja päättää vastedes kuvata vain auringonlaskuja.

10 kommenttia:

 1. Eipä juuri muuta tullut mieleen kuin että pärjää se lammaslauma yhdelläkin pässillä? Kai se jäi syömättä.
  Muistikortit ovat sellaisia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä on kokovillainen tai oikeastaan moninkertaisen villainen, koska monta pässiä pääsi villoistaan.
  Vartaassa pyörivä liha tuoksuu kyllä hyvältä, pakko se on myöntää, vaikka pässien kohtalo surettaakin.
  Aika seikkailijoita!

  VastaaPoista
 3. Aika varomattomia. Puolikypsästä lihasta voi saada vatsatudin.

  VastaaPoista
 4. Hurja akka tuo Elina. Ettei vain...Taidan minäkin tyytyä vain noihin auringonlaskukuviin.

  VastaaPoista
 5. Varmaan herkullinen lammasvarras, kun se kypsennetään kaikkine villoineen;)

  Paisti voi maistua ihville, jos villat koskettavat lihoja:/
  Mutta sadussa kaikki on tietysti mahdollista;D

  VastaaPoista
 6. Kiva mättösessio oli karhulla ja Elinalla. Jos Elinallessakin oli vähän karhua, kerran jaksoi selässään kontiota kantaa.

  VastaaPoista
 7. Lammas on hyvaa grillattuna.

  VastaaPoista
 8. Ei voi mittään, mutta pakkaa hirvijästi naurattamaan tämä vakava tarina.

  Nään sieluni silmin hauen päällä lampaan villat ja lampaalla suomut.
  Tarinassa on paljon herkullisia kohtia.:D

  Melkein samoin on käynyt uniikissa tilanteessa kuin valokuvaajalle, tallentui, mutta heikolla kameralla tuli kuvailtua....;(

  VastaaPoista
 9. Saattoi olla parempi, ettei muistikortille tullut kuvia. Ei joka karhulla olekaan tuommoista Elinaa kaverinaan. Hurja juttu, ainaskin lampaiden puolesta.

  VastaaPoista
 10. Jatko-osa kertoo varmaankin sen, miten lampaat söivät Elinan ja Karhun ja valokuvaaja otti kuvia lampaan mahasta, jossa karhu kiersi Elinaa kuin kissa kuumaa puuroa:)

  VastaaPoista