sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Endomychus coccineus

pirkkoseniäinen

– Kato millanen leppäkerttu. Sillä on vaan neljä pistettä. Onkohan se poikanen?

– Ei tietenkään! Kuoriaiset ovat pienenä toukkia, ei poikasia.

– Sitte se on nelipistepirkko. Eikös ne olekin tällaisia piäniä?

– Ei. Väri ei passaa. Nelipistepirkko – exochomus quadripustulatus – on tyypillisesti kiiltävän musta, tosin niitä on ruskeita ja punertaviakin. Pisteet ovat punaoransseja, joskus keltaisia.

– Mistä sinä muka kaiken tuon tiedät?

– Minulla on aivointernet. Selaan nettiä mielessäni ja teen hakuja. Se on huiman kätevää. Tieto on aina ihan mielen päässä.

– Älä! Voitko lukea sähköpostiakin?

– Totta kai, ja lähettää. Katsos näin. Lähetin sulle sen otuksen nimen sähköpostilla.

– Sekö se kilahti? Odotas. Pirkkosieniäinen! Eihän sellaista otusta olekaan.

– Ei olekaan. Oikeasti tuo on kirahvi, joka on kutistunut, kun se on pesty liian kuumassa vedessä punaisten kalsareiden kanssa.

– Ihan tosi? On se kätevä tuo aivonetti. Mäkin haluun sellasen. Mistä niitä saa?

6 kommenttia:

 1. Voi juku, tollasen netin mä myös haluaisin aivoihini, joskus tietäisinkin jotain, hi!
  Ja toihan on ihan selvästikkin kutistunut kirahvi, johon on tarttunut punaista väriä koneessa. Sarvet ja jalat vaan on jäänyt ruskeaksi, niihin ei ole väri varmaan ottanut, on eri ainetta, hi!

  VastaaPoista
 2. Minäkin tahdo kutistuneeksi kirahviksi.

  VastaaPoista
 3. Tuota...voisko sisällepränkääviä hiiriä kutistamisen sijasta paksuntaa? Niin paksuiksi, etteivät mahtuisi mistään kolosta, eikä rakosesta meidän makuuhuoneeseemme. Eikä missään tapauksessa muihinkaan huoneisiin. Ei niitä tarvitsisi muuttaa miksikään, vain ja ainoastaan paksuntaa. No...ehkä muutama pilkku ei haittaisi mitään. Päinvastoin pilkut voisivat ilahuttaa nitä. Ehkä rupeisivat luulemaan olevana karvaleppäpirkkoja, eivätkä koskaan enää tungekseisi ihmisten koteihin.

  VastaaPoista
 4. Vanhempiin on asennettu aivonetti, se tehdään samaan aikaan, kun lapsi syntyy. Vanhempienhan pitää tietää kaikki ja jos ei tiedä, pitää keksiä nopeasti. Kun lapsen saa tarhaan/kouluun, voi sitten alkaa sanoa: kysy opelta.

  VastaaPoista
 5. Peikko on ajan tasalla, oikeastaan jo etuajassa, koska noin varmaan tulee käymään. Olisi se helpompaakin, kuin aina taistella näiden vimpainten kanssa. Mutta entä jos jokin menee pieleen, minulla on taipumusta sellaiseen. Tuleeko oikosulku, miten se korjataan...

  VastaaPoista
 6. Mainio oivallus tuo aivointernet....

  VastaaPoista