sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulutonttu

Nestoria tympii. Aina pauhaa sama laulu. Yläkerran lapset kuuntelevat joululauluja, ja sillan alla hiiviskelevästä tonttujoukosta kertova veisu soi yhtenään.

Tonttujoukkoa ei ole täällä ollut enää vuosiin. Eikä pukki ole käynyt kuin ties milloin. Säästää pitää. Yhteisiin asioihin ei ole varaa, vaikka vanhemmat ja sukulaiset hankkivat tuhatmäärin Kiinassa tehtyjä leluja, joita valepukki aattoiltana jakaa lapsille.

Ehkä tonttujen aika on ohitse, Nestori tuumii ja kirjoittaa pukille kirjeen, jossa ehdottaa tonttuvalvonnan korvaamista verkkourkinnalla.

9 kommenttia:

 1. Kyllä on ohitse.
  Pukki ja tontut.
  Mutta huonompaa ei ole tilalla.
  Sanoisinko, että
  pal, pal parempaa.
  Eikä sekään ole tarpeeksi sanottu. :D

  VastaaPoista
 2. Verkoilla pyytäessä voip saaha paremman apajan.

  Se pukki sannoi ennen Hawaijille lähtövä, just noist kiinalaisista tavaroista. Niitä ku saa halavalla, niin pitäähän olla paljon.
  Just se tekee pukin työn niin raskaaksi ja Petterinkin.

  VastaaPoista
 3. Hei hei hei, ryhtiä tontut ja pukki! Ei mitään verkkourkintaa, rehelliset tontut vain ikkunoiden taa. =)

  VastaaPoista
 4. Meilä kyllä vielä liikuskelee piippahattuja niin pirtisä ku nurkisaki. Pukkiki käy jouluna ainaki ovelta tenavia tervehtimäsä.

  http://pankintalkkarit.blogspot.fi/2013/12/meilla-on-tonttuja.html

  VastaaPoista
 5. Meilläpäin Kaisu-täti puhui aina jälkipukista. "Jälkipukki, jälkipukki.Varttokaahan lapset, kyllä jälkipukki tulee!" Mikä se jälkipukki oli, jäi epäselväksi, kun sitä ei koskaan näkynyt.

  Tonttuja näki joulukorteissa. Ja koulun joulujuhlissa. Jotkut on tonttuja jo syntyessään. Yhtä meidän kesänaapuria sanottiin tonntu-ukoksi. Kerran kesällä näin, kun se oli kiivennyt korkean kuusen latvaan ja kukkui siellä kuin käki! Minua pelotti, jospa se putoaa sieltä.

  VastaaPoista
 6. verkko urkkii, pukki kurkkii, tontut törkkii joitain örkkii, laulu raikaa lasten taikaa, pukki huokaa, tuokaa ruokaa....... ja porolle kans!
  Mukavaa joulunalustaa Peikolle♥

  VastaaPoista
 7. Tätä se on joka joulu, helppo yhtyä Nestoriin.. Liisun jälkipukista tuli mieleen nuuttipukki tai resupukki, lienevätkö niitä.

  VastaaPoista
 8. On Nestori tainnut menettää lapsenuskonsa. Ainakin sen pintakuorrutteen. Kiitos peikko näistä joulukalenteri tarinoista. Valotuikkuja ovat.

  VastaaPoista