torstai 15. toukokuuta 2014

Nainen ja orava

Kävelin puistossa, ja mieli­penkilläni istui nuori nainen. Naisen vieressä oli avoin reppu, josta pilkotti kirja.

Hidastin askeleitani ja katselin naista. Kauneinta hänessä oli hymy. Hän piteli puna­kylkistä omenaa ja haukkasi siitä vähän väliä pieniä palasia. Ne hän asetteli riviin penkille.

Aioin istuutua naisen viereen, kun pieni ääni käski minun mennä pois. Suutuin heti. Että kehtasi ärhennellä minun penkilläni. Naisen valkeat hampaat pureutuivat omenan kylkeen ja nikersivät siitä palaa irti.

”Mene pois! Kuulitko!” Se oli orava, joka seisoi tuolin selkä­nojalla ja piteli omenan­palaa. Pörrö­häntä halusi pitää naisen ja tarjoilun omanaan. Elukka murisi, pörhisti häntäänsä ja pui nyrkkiään. Istuin silti. Oravalle tuli kiire syödä.

”Syö!” nainen sanoi onnellisella äänellä ja osoitti oravaa. Sana soi vieraalla nuotilla, silmät pilkahtelivat ja hymy valaisi.

Minuun iski piru. Orava ahmi omenan­palasia sitä mukaa, kun nainen ojensi niitä sille. En jäisi tässä leikissä yhtään huonommaksi.

”Syö”, sanoin ja osoitin itseäni. Nainen naurahti, otti suustaan juuri haukkaamansa omenan­palan ja syötti sen minulle. Se oli hyvää. Kirpeää ja makeaa, raikasta, kaikkea omena­hyvää yhtä aikaa. Minä natustin omppua ja olin onnellisempi kuin pitkään aikaan.

Orava piti puolensa ja kiroili. En tiennyt, että niin paljon kiro­sanoja on, tai että ketään voi nimitellä niin monella tavalla. Oli hyvä, että nainen ei ymmärtänyt. Hän jutteli oravalle omalla kielellään. Minulle hän sanoi: ”syö”, ja työnsi omenaa suuhuni. Minä söin.

Kun omena loppui, orava loikkasi olka­päälleni ja tinttasi minulta silmän mustaksi. Nainen nauraa tirskahti ja puhalsi silmääni, vilkutti oravalle ja meni matkoihinsa. Minä jäin istumaan penkille. Orava kapusi puun­oksalle, nakkeli käpyjä niskaani ja säksätti. Enää se ei kiroillut.

12 kommenttia:

 1. Voi kun on lutusen näköinen kurre.
  Kieltämättä hiukan kiukkusen näköinen.;)
  Upea kuva.
  Lysti tarina.

  VastaaPoista
 2. Pitääkö mennä toisen eväillä ?

  VastaaPoista
 3. Niin se tuppaa olemaan, jotta kolmannen korvapuusti.

  VastaaPoista
 4. Kurre otti nokkiinsa, ei pidä tunkeilla toisen eväille!

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä aimariin kanssa, kolmannen korvapuusti. Sitä olisit saanut kahvilasta, ehkä sielläkin olisi ollut hymyilevä neitonen.

  VastaaPoista
 6. Jäin tuijottamaan kuvaa pitkäksi aikaa, upea otos omituisesta otuksesta, joka mielestäni on aika pelottava eläin, liian röyhkeä makuuni.

  VastaaPoista
 7. KaiSInä olet kirjan näistä tehnyt?:)

  VastaaPoista
 8. maukas tarina. hymyilytti kevyesti. orava on upea kuvassa, aivan hurmaava, mutta että muka kiroili..heh, säksätti korkeintaan..

  VastaaPoista
 9. Sellaisia ne naiset ja oravat ovat ja Dudivielle tiedoksi että kyllä Peikolta on jotakin kivaa ilmestynyt..

  VastaaPoista
 10. =) Kyllä nämä tarinasi aina jäävät hymyilyttämään.

  VastaaPoista
 11. Hauska tarina. Oravalla on onneksi pieni nyrkki.

  VastaaPoista
 12. oravaha oli kuin sisareni tytär aikoinaan, pienenä. Sen pieni nyrkki osui ja mahtui kokonaan isäni silmään. Isäni oli nukkumassa mutta heräähän siihen, jos joku alkaa nyrkittämään. Mutta a vot, miten komea mustasilmä siitä tulikaan! Just sen takia, kun nyrkki oli pieni, mahtui kokonaan tilttaamaan kohdetta!

  VastaaPoista