torstai 28. tammikuuta 2016

Satumetsä

Joulu­pukki kulkee metsän halki. Vaikka… eihän se mikään metsä enää ole. Tapettuja puita lojuu maassa kuin hullun moottori­saha­murhaajan jäljiltä. Kolme­toista koditonta oravaa seuraa pukkia. Jokaisella oravalla on olallaan saman­lainen säkki kuin pukilla.

Pukin säkissä on tuhmilta takaisin kerätyt lahjat. Oravilla on mukanaan eväitä: kahdella on säkissään karhun­ruho, yhdellä mäyräp­erhe ja muilla nippu tai pari jäniksiä. Pukki ja oravat laulavat Luolassa lukin, peikon ja pukin… ja iskevät laulun tahdissa jalkaa maahan.

Maassa makaavan kuusen oksalla seisoo varis yhdellä jalalla ja pitelee toisella kotkaa, joka rääkyy pahasti. Kotkasta ei äänen lisäksi ole juuri muuta jäljellä. Varis on nokkinut kotkan säkkiinsä, jonka se aikoo viedä lähi­myymälän mummolle, jotta tämä paistaisi liha­pullia. Niitä lähiön lapset saisivat lämmittää itselleen päivälliseksi.

Kaksi turistia seisoo metsän reunassa ja huokailee ihastuneena. Pieni musta pilvi lipuu auringon eteen ja entisestä puolen hehtaarin kokoisesta metsästä kuuluu aasin iihaa-kiljuntaa. Toinen turisteista, ketterämpi, osoittaa kamerallaan ääntä kohti ja nappaa tilanne­kuvan. Kuvassa aasi on juuri solahtamassa kelta­turkkisen karhun kurkusta alas.

– Puh huh, epä­ketterä turisti toteaa. – Ihan kuin sadussa.

9 kommenttia:

 1. Maaginen hirviömetsä! Kuin unista.

  VastaaPoista
 2. Kääk. Tuollahan joutuisi säkkiin ja lähiön lapsille lihapulliksi.

  VastaaPoista
 3. Kiva satu! Loppu yllätti. Todellisuus hipaisi.

  VastaaPoista
 4. Synnytti paljon visioita, mainioita.
  Johan oli jännä safari turisteille.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti en nää ens yönä painajaisia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 6. Hih, metka juttu. Nyt tiedän minäkin mihin lahjani katosivat! :))))

  VastaaPoista
 7. Kultaseni ystäväni, yritin lähettää viestiä aiemmin, en tiedä mitä tapahtui. Onnea toivon. nimimerkki 'Vanha sussu'

  VastaaPoista
 8. Onpas tässä harvinaisen oikeudentajuinen joulupukki. Minullakin olisi ollut pari törkeästi valehtelevaa mukulaa tiedossa, jotka eivät olisi ansainneet yhtään lahjaa. Pukki ei vain taida ehtiä kaikkeen, vaikka paljoon ehtiikin.

  VastaaPoista